Oud-directuer overleden

In Memoriam

Oud-directeur Pieter de Jong (85) van De Jong’s Timmerfabriek in Bergambacht overleden

Pieter de Jong, oud-directeur van het ruim tachtig jaar oude familiebedrijf in Bergambacht is donderdag 17 november overleden. Als oud-directeur – die tot op het laatst nog iedere ochtend een rondje door de fabriekshallen maakte - heeft hij veel voor het bedrijf betekend.

Pieter de Jong is op 31 december 1936 geboren in het huis naast de huidige timmerfabriek aan de Bovenberg in Bergambacht. Hij volgde de Mulo in Schoonhoven en vervolgens de beroepsopleiding tot timmerfabrikant.
De geschiedenis van het bedrijf startte in 1933 toen opa Jan de Jong allerlei klusjes uitvoerde in zijn timmerwerkplaats. Sinds 1939 staat het bedrijf officieel geregistreerd in het handelsregister. In 1967 nam Pieter de Jong de zaak over van zijn te vroeg overleden vader.

Eigenzinnig en creatief

Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder uit tot de allround timmerfabriek van tegenwoordig. Pieter de Jong was een eigenzinnige en creatieve ondernemer en was altijd op zoek naar nieuwe producten en afzetmarkten. Hij volgende de ontwikkelingen in de houtbranche op de voet. Naast de kozijnen ging hij zich ook toeleggen op de productie van kasten. Hij bedacht de prefab meterkast en was één van de grondleggers van prefab daken, die later in Vuren werden geproduceerd.
De timmerfabriek was voor De Jong zijn lust en zijn leven. Alhoewel het bedrijf in 2008 werd overgenomen door zijn zoon Jan Pieter de Jong, bleef hij altijd nauw betrokken. Na het lopen van zijn vaste rondje door de fabriek is De Jong afgelopen donderdag onverwachts overleden na een val vlakbij het huis waar hij geboren is.

overlijdensbericht-pieter-de-jong.pdf

Terug naar overzicht